Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over onze cookies. Accepteren Afwijzen

Reactie NVvPO op artikel over hoog ziekteverzuim en verloop bij zorgaanbieders

Naar aanleiding van de presentatie op 4 september 2018 van de EY Barometer Nederlandse gezondheidszorg 2018 publiceerden verschillende media over de inhoud van dit rapport. Waaronder dit artikel in de Volkskrant.  

In het kort concludeert EY dat de winst van zorgaanbieders (onder meer ziekenhuizen, verpleeghuizen en thuiszorgorganisaties) steeg in 2017 van 1,0% naar 1,8%. Werknemers aantrekken en behouden bleek de grootste uitdaging. Het personeelsverloop (13,3%) en verzuim (5,7) stegen naar alarmerende hoogte volgens de onderzoekers.

Hoewel de eerstelijnszorg niet is meegenomen in dit onderzoek, herkent de NVvPO binnen de Huisartsenzorg en Gezondheidscentra een aantal factoren. Met name de vergrijzing, toename complexe zorg en het aantrekken van werknemers is ook binnen de eerstelijnszorg de uitdaging en zien wij met zorg de tekorten aan praktijkondersteuners en andere eerstelijns professionals in de huisartsenzorg en de gezondheidscentra ontstaan.

Mede door onze bestuurszetel in Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg (SSFH) hebben wij hier de volle aandacht voor. En omdat wij alle Praktijkondersteuners (breed) vertegenwoordigen aan de cao-tafels, kunnen wij ervoor zorgen dat we toekomstbestendige oplossingen aandragen.

Mocht jij de oplossing hebben, mail ons gerust via secretariaat@nvvpo.nl en denk en doe mee met ons.

 

Overig nieuws